Масове

Масове "мінування" у Чернівцях: поліція відкрила справу

Укрінформ
За фактами неправдивих повідомлень про замінування низки об'єктів у Чернівцях відкрито кримінальні провадження.

Про це інформує пресслужба обласної поліції.

"Слідчі Шевченківського відділення поліції внесли відомості про вказані події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до чинного законодавства, за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Як повідомлялося, 10 липня анонімний заявник повідомив про закладену вибухівку в будівлі Чернівецької міської ради, одному з навчальних закладів міста, а також на площах Філармонії та Центральній.

З будівель міськради та навчального закладу правоохоронці евакуювали 125 осіб та обмежили доступ громадян до місць можливої небезпеки.

Читайте також: В Одесі "замінували" площу

Вибухотехніки обстежили ці площі, будівлі та прилеглі території, однак будь-яких підозрілих чи вибухонебезпечних предметів не виявили.

За даними поліції, загалом від початку цього тижня до обласного управління НПУ надійшло 5 звернень про закладену вибухівку на території різних об’єктів у Чернівцях. Всі вони виявилися неправдивими. Наразі за кожним фактом слідчі проводять досудові розслідування та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-