Луганщину підключили до об'єднаної енергосистеми України

Луганщину підключили до об'єднаної енергосистеми України

Фото
Укрінформ
Офіційно почала працювати підстанція 500/220 кіловольт на околиці міста Кремінна, що під’єднала північну частину Луганської області до об’єднаної енергосистеми України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повертаємо Північ Луганщини додому, в енергосистему України. У 2014-15 роках внаслідок бойових дій була пошкоджена інфраструктура магістральних електричних мереж, яка забезпечувала видачу потужності з Луганської ТЕС, яка є основним джерелом живлення півночі Луганщини. Відтак у нас у роботі залишилась лише одна лінія 220 кіловольт в локації Лисичанська. Яка весь цей час і забезпечувала споживачів Луганщини електроенергією», - заявив під час церемонії відкриття керівник Національної енергетичної компанії «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Луганщину підключили до об'єднаної енергосистеми України / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

Читайте також: У РНБО обговорили загрози в енергетиці та умови впровадження відновлюваних джерел енергії

Він нагадав, що до останнього часу існувала небезпека залишити без світла практично всю контрольовану Україною частину Луганської області не тільки у випадку пошкодження лінії електропередач, через яку надходила енергія від єдиної в регіоні електростанції, але навіть при суттєвому перевантаженні останньої, яка в такому разі мала відключатися автоматично – наприклад, під час сильного морозу взимку, коли збільшується енергоспоживання населенням.

Проєктування нової підстанції в Кремінній розпочалось у 2016 році. Проєктна вартість будівництва – 1 млрд 719 млн гривень, але застосування нових методів будівництва і використання новітнього обладнання дозволили зекономити 438 мільйонів.

Окрім цього новації дозволили уп’ятеро зменшити площу, на якій розмістилась підстанція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-