Екологічна інспекція оцінила збиток від аварії танкера Delfi

Екологічна інспекція оцінила збиток від аварії танкера Delfi

Документ
Укрінформ
Працівники Державної екологічної інспекції в Одеській області попередньо підрахували обсяг збитків довкіллю внаслідок аварії нафтового танкера Delfi поблизу Одеси.

Про це повідомила Держекоінспекція в Одеській області на запит "Громадського" .

"Держекоінспекцією зроблено попередній розрахунок розміру шкоди, завданої внаслідок забруднення, але винесення претензії (підтверджуючий суму збитків документ - ред.) буде можливим після отримання офіційної інформації щодо кількості нафтопродуктів, які потрапили в акваторію, та після видалення танкера з акваторії", - йдеться в документі.

Станом на 8 липня орієнтовний розмір збитків становить $15,2 тис. (410 тис. грн).

У Держекоінспекції уточнили, що остаточний розрахунок буде можливий тільки після завершення операції з підйому судна та після надання інформації судновласником або органами поліції щодо обсягів нафтопродуктів, які були на судні до здійснення забруднення, які залишилися після завершення операції з підйому судна.

Читайте також: Власник танкера Delfi знову просить продовжити термін підняття судна

Раніше голова Держекоінспекції Андрій Мальований повідомив, що звернувся до Одеської філії ДП «АМПУ» та правоохоронних органів, щоб отримати інформацію про власника танкера.

26 червня комісія з ТЕБ і НС Одеської міськради ухвалила рішення про закриття для купання пляжу "Дельфін" внаслідок чергового витоку палива з танкера Delfi, який лежить на мілині. Довкола судна поставлено бонові загородження, щоб не допускати забруднення акваторії Одеського порту.

Мер Одеси також доручив фахівцям департаменту муніципальної безпеки, передусім рятувально-водолазної служби, щоденно відстежувати хід робіт з підняття та евакуації з пляжної зони танкера Delfi.

Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський визначив термін підняття танкера з мілини не пізніше 20 липня.

22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами в місці аварійного перебування судна Delfi (ч. 1 ст. 237 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-