Річниця визволення Слов’янська: Шмигаль і Аваков взяли участь в арт-акції

Річниця визволення Слов’янська: Шмигаль і Аваков взяли участь в арт-акції

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков узяли участь в арт-акції до Дня визволення міст півночі Донецької області від російської окупації.

Учасники акції перетворювали на маки отвори від куль і осколків на стелі Слов'янська, повідомляє пресслужба Донецької облдержадміністрації.

Арт-акція до річниці визволення Слов’янська / Фото: Донецька ОДА

"Цією акцією підтримуємо всіх бійців, що боронять на передовій наше мирне небо в Україні. Ця акція була ініційована волонтерами. Молоді люди зробили таку пропозицію. Звичайно, це символізм, але він уже важливий», - зауважив глава уряду.

В ОДА зазначають, що активна молодь Донеччини намалювала червоні маки в місцях отворів, що залишили на стелі Слов'янська кулі та осколки ворожих снарядів, на знак пам’яті про події 2014 року - червоні квіти символізують кров, яка була пролита українськими військовими.

До акції долучився і голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Читайте також: Шмигаль вшанував загиблих у день звільнення Краматорська та Слов'янська

Як повідомлялося, 5 липня виповнюється шість років, відколи українська армія після тривалої облоги зайняла стратегічно важливі міста півночі Донеччини - Слов'янськ і Краматорськ. До цього майже три місяці тут велися бойові дії.

З нагоди цієї річниці сьогодні відбулися урочисті заходи на горі Карачун за участю представників керівництва держави та області, спільної іноземної делегації на чолі з послами Польщі, Латвії, Естонії та Словаччини в Україні. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав за Україну життя. На честь загиблих героїв пролунали залпи військового салюту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-