На горі Карачун відзначили шосту річницю звільнення Слов’янська

На горі Карачун відзначили шосту річницю звільнення Слов’янська

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вшанував пам'ять загиблих під час звільнення Краматорська, Слов'янська та інших міст Донеччини від російської окупації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, в день шостої річниці звільнення Краматорська, Слов'янська, інших міст Донеччини ми насправді бачимо мирне сонце, мирне небо, спокійно реагуємо на салют, який був на честь тих, що загинули і віддали тут своє життя. Це десятки наших патріотів-українців, які захищали і давали змогу створити фактично заслони і оборону цілої нашої держави. Ми будемо згадувати це багато-багато десятків і сотень років, життя цих людей, які дали нам змогу в мирний день спокійно і мирно почувати себе", - зазначив Шмигаль під час урочистих заходів.

Він наголосив, що "лише під синьо-жовтими прапорами ми можемо себе почувати спокійно і впевнено".

Читайте також: Сьогодні - шоста річниця визволення Слов’янська і Краматорська

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що гора Карачун на всі часи залишиться символом боротьби українців за свободу. 

«Ми зараз стоїмо на місці, де наші хлопці боролися за визволення Донеччини. Неподалік гори Карачун загинув генерал Кульчицький разом з 12 бійцями. Вони підвозили воду та боєприпаси саме сюди, в той момент, коли гора була оточена бандформуваннями. На цій горі відбувалось багато подій. Всього і не згадати. Але ті, хто пройшов через це пекло, цього ніколи не забудуть. Я хочу подякувати кожному, ви великі люди», - сказав він. 

Арсен Аваков нагадав, що саме під Слов’янськом захищав Україну Віталій Марків, якого наразі намагаються врятувати від фальшивих звинувачень італійської сторони кращі адвокати. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні виповнюється 6 років з дня визволення українською армією від російської окупації Слов’янська і Краматорська.

5 липня 2014 року о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Національної гвардії над міськрадою Слов’янська було встановлено український прапор. Того ж дня передові сили Національної гвардії увійшли і до Краматорська. Першими йшли розвідники та сапери, за ними – інші військові підрозділи.

Визволення цих міст, які майже три місяці перебували під ворожою окупацією, стало черговою перемогою українських військових над сепаратистськими бандформуваннями.

Фото: Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України, Telegram, МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-