На Львівщині річка вийшла з берегів - підтоплене село, розмиті три дороги

На Львівщині річка вийшла з берегів - підтоплене село, розмиті три дороги

Укрінформ
У Старосамбірському районі Львівської області проливні дощі затопили підвали житлових будинків, господарські приміщення та присадибні ділянки. Також зливи спровокували розлив річки Катинка у с. Лопошниця, внаслідок чого три дороги району стали непроїзнимими.

Про це кореспонденту Укрінформ повідомили в пресслужбі ГУ ДСНС у Львівській області.

«На даний момент 35 рятувальників відкачують воду та допомагають мешканцям впоратися із наслідками злив. Задіяно 6 одиниць спецтехніки, 7 помп, 1 глибинний насос. Є декілька частин дороги, яку розмило, було залучено від автодору техніку і зараз їх працівники проводять роботи по відновленню проїзду», - розповів фахівець з сектору зв’язків з ЗМІ ДСНС у Львівській області Ігор Курус.

На ділянках автомобільних доріг місцевого значення Старява-Катино, Рожеве-Поляна, Гуманець-Райнова заблокований проїзд, тут тривають відновлювальні роботи працівниками ДП «Львівський облавтодор».

Читайте також: На Львівщині сильний вітер валив дерева - постраждала жінка

Також на зруйновані автошляхи, щоб ознайомитися з ситуацією та оцінити масштаб робіт виїжджали керівники дорожнього департаменту ЛОДА.

«Докладаємо всіх зусиль, щоб якнайшвидше відновити проїзд цими дорогами», - зазначив директор ДП «Львівський облавтодор» Орест Шуліковський, звітуючи про роботу на місцевості.

Як повідомлялося, після негоди, яка пройшла в західних областях України у 20-х числах червня Володимир Зеленський пообіцяв, що кожен, хто постраждав, отримає фінансову допомогу. Завдяки цьому на Львівщину було скеровано 10 мільйонів гривень для подолання наслідків негоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-