Зеленський на Одещині побував у школі та порту

Зеленський на Одещині побував у школі та порту

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на Одещині оглянув школу, де реалізується проєкт “Велике будівництво”, та групу портових терміналів “ТІС”.

Про це повідомляє Офіс Президента у Фейсбуці.

Зазначається, що глава держави оглянув станцію зернового термінала Neptune Cargill - один з найбільших в Україні експортних морських терміналів з перевалки зернових вантажів.

Президент також відвідав підприємство «ТІС – Контейнерний термінал». У 2019 році контейнерообіг тут збільшився на 75% – до 220 тис. TEU.

ТІС – перший український порт, який у 2020-му залучив глобального інвестора – DP World: у червні компанії оголосили про завершення угоди щодо придбання DP World контрольного пакету – 51% акцій Контейнерного терміналу ТІС. За перше півріччя 2020 року ТІС перевалив 17,4 млн тонн вантажів, збільшивши вантажообіг на 21,6%. З моменту створення ТІС залучив понад 770 мільйонів доларів інвестицій.

Під час робочої поїздки на Одещину Президент також зустрівся з очільником державного торговельного порту «Южний» Олександром Олійником, який розповів, що товарообіг порту у першому півріччі 2020 року досягнув 10,6 мільйона тонн, що на 61% більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

За словами Олександра Олійника, держпідприємство має значні економічні показники в першій половині 2020 року. Прибуток за п'ять місяців зріс на 1304%. З січня по травень податкові виплати до бюджетів всіх рівнів склали 534 млн 198 тис. грн, це на 281,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Частина прибутку інвестується в розвиток підприємства і нарощування виробництва. Від початку року запущені проєкти модернізації потужностей – перевантажувальних комплексів імпортних і експортних вантажів, комплексу вагоноперекидача.

Зокрема, Зеленський узяв участь у відкритті реконструйованого стадіону школи №1 м. Южне.

Читайте також: Зеленський вніс у Раду проєкт закону про "інвестнянь"

Ремонтні роботи на спортивному майданчику проведено вперше з 1979 року, коли була побудована школа, повідомляє сайт Президента.

«Прекрасний стадіон. Це дуже важливо. Головне, що це важливо для діточок. І що вся команда – й органи місцевого самоврядування, і Міністерство інфраструктури, і Укравтодор – те, що ми обіцяємо, ми завершуємо. Тому дуже радий, що завершене будівництво цього стадіону в межах нашої програми», – зазначив Зеленський.

Реконструкція, зокрема, включає облаштування футбольного поля з покриттям зі штучної трави, універсальних ігрових майданчиків з поліуретановим покриттям, бігових доріжок, силового майданчика з вуличними тренажерами, столів для гри у настільний теніс, смуги перешкод для занять з допризовної підготовки юнаків. Крім того, облаштовано трибуну з навісом для глядачів на 300 місць, встановлено нову огорожу спортивного майданчика та оновлено освітлення.

Завдяки реконструкції дві школи, розташовані поряд зі стадіоном, зможуть одночасно проводити спортивні змагання.

Читайте також: Зеленський подивився, як працюють "ваги" для вантажівок на Херсонщині

Під час ознайомлення з інфраструктурними проектами, які реалізуються в Одеській області в межах програми «Велике будівництво», голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков доповів Президенту, що серед знакових об'єктів – міст через Хаджибейський лиман. Це довгобуд, який зводиться вже 12 років.

«Зараз працює підрядна організація, плануємо в кінці серпня – на початку вересня відкрити першу половину – три смуги. Весною наступного року плануємо повністю відкрити (міст. – Ред.), і тоді всі шість смуг працюватимуть», – повідомив очільник Укравтодору.

Президент Володимир Зеленський відвідав з робочою поїздкою Одещину / Фото: Офіс Президента

Кубраков вибачився перед водіями за незручності та затори, спричинені будівельними роботами, але запевнив, що до травня наступного року міст буде повністю готовий.

Другий великий об’єкт регіону – траса М-05 Київ – Одеса. «Вже підписана кредитна угода з ЄБРР та Європейським інвестиційним банком, зараз розробляється проектна документація. Це буде капітальний ремонт 314 кілометрів від Одеси, а далі йде нормальна дорога. Будівництво розпочинається наступного року», – зазначив Кубраков.

Ще одна важлива траса для області – це Р-33, яка з’єднає шість районів. Протяжність дороги в Одеській області – 110 км. «Уже є перші ділянки, які ми ввели в експлуатацію. Цього року планується зробити 50 км», – сказав голова Укравтодору.

Як повідомлялося, в Одеській області у 2020 році в рамках програми «Велике будівництво» планується відновити 163 км доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-