За ексголову Кіровоградської ОДА внесли 10 мільйонів застави

За ексголову Кіровоградської ОДА внесли 10 мільйонів застави

Укрінформ
За підозрюваного у хабарництві ексголову Кіровоградської обласної державної адміністрації внесено заставу в розмірі 10 мільйонів 135 тисяч гривень.

Про це Укрінформу повідомила керівник відділу комуникацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

"Сьогодні, 3 липня, за ексочільника Кіровоградської ОДА внесли заставу у повному обсязі, тобто 10 млн 135 тис. грн. Днем раніше заставу також унесли за іншого посадовця тієї ж ОДА, її розмір становить 5 млн 67 тис грн. Обидві застави унесені в повному обсязі, на підозрюваних покладені обов’язки, яких вони мають дотримуватися згідно з винесеними раніше ухвалами слідчого судді ВАКС", - підкреслила Чемерис.

Читайте також: Президент звільнив Балоня з посади глави Кіровоградської ОДА

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня 2020 року правоохоронці викрили службових осіб Кіровоградської ОДА на отриманні неправомірної вигоди.

За версією слідства, чиновники запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. Кошти мали передаватися траншами.

Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого траншу їх затримали.

В этот же день голову ОДА Андрія Балоня було звільнено з посади. 26 червня НАБУ та САП повідомили йому про підозру.

26 червня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 067 500 гривень було обрано керівнику патронатної служби голови ОДА Сергію Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-