Ляшко пояснив, чому стався сплеск коронавірусу на Львівщині

Ляшко пояснив, чому стався сплеск коронавірусу на Львівщині

Укрінформ
Велика кількість лабораторно підтверджених позитивних випадків COVID-19 у Львівській області пов’язана з тим, що було усунуто чергу громадян, які очікували на тести.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу під голосуванням Президента Володимира Зеленського за участю представників уряду та правоохоронних органів, повідомляє пресслужба глави держави.

“Глава держави порушив питання великої кількості заражених – 200 осіб – на Львівщині за минулу добу. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, що така значна кількість лабораторно підтверджених позитивних випадків COVID-19 з'явилася через те, що було усунуто велику чергу громадян, які очікували на тести”, - ідеться в повідомленні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу додав, що у Львові та області слід підсилити керівництво і загалом кадровий потенціал лабораторних центрів, які проводять ПЛР-тести на COVID-19.

"Мною прийнято рішення про підсилення керівництва лабораторного центру, тому що та кількість, та черга, тут створена, яку потім ми розвантажили за рахунок лабораторних центрів в інших місцях, це все - недопустимі речі. Я вважаю, що там ... інша людина має бути в.о., яка безпосередньо керуватиме цим лабораторним центром", - зазначив Степанов.

Він додав, що вже працює лабораторний центр Держпродспоживслужби. Проте вони роблять тільки 30-40 тестувань, при їх потужностях цю кількість можна довести до 300. "Вся проблематика там в тому, що треба залучити додаткових фахівців. ...найближчими тижнями вони підсилять кадровий потенціал цього лабораторного центру, щоб вийти на повну потужність", - сказав очільник МОЗ.

Під час поїздки у Львів міністр ознайомився з роботою трьох лікарень, які працюють із хворими на COVID-19, а також відвідав Західноукраїнський дитячий центр.

Як повідомлялось, станом на 22 червня в Україні лабораторно підтверджено 37 241 випадок COVID-19, за добу — 681 новий.

Читайте також: На Львівщині за добу зафіксували 200 випадків коронавірусу

За даними МОЗ, поки що не готові до послаблення карантину місто Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернівецька області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-