Заступник глави ОП представив нового очільника Запорізької області

Заступник глави ОП представив нового очільника Запорізької області

Фото
Укрінформ
Заступник глави Офісу Президента України Сергій Трофімов офіційно представив голову Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Присутні одночасно два голови ОДА: колишній і майбутній. Ми тут, щоб почути звіт про роботу Віталія Туринка і представити програму діяльності Віталія Боговіна. Для обох Віталіїв Вікторовичів сьогодні переламний день. Хочу подякувати Віталію Туринку, він залишається в команді і буде працювати на центральному рівні", - сказав Трофімов, після чого вручив Боговіну посвідчення голови ОДА.

Разом із заступником голови Офісу Президента Сергієм Трофімовим до Запоріжжя приїхали міністр МВС Арсен Аваков, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, голова СБУ Іван Баканов і віцепрем'єр Михайло Федоров.

Трофімов представив голову Запорізької обласної державної адміністрації / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

"Я готовий до відповідальності, буду втілювати програму розвитку області", - заявив Боговін.

Серед пріоритетів своєї роботи Боговін назвав забезпечення реалізації національної програми «Велике будівництво» в межах області, зокрема завершення спорудження мостів, реконструкцію головної площі області, а також відновлення автодоріг на всій території регіону, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

"Наразі наше завдання – відновити тогорічні надходження в бюджет, які зменшились на 50%, шляхом залучення в область інвестицій, ефективного використання бюджету, збільшення кількості робочих місць та повернення бізнесу в регіон", – наголосив новопризначений голова ОДА.

Крім того, у планах облдержадміністрації – створення онлайн-карти доріг, мобільного ЦНАПу, впровадження єдиної гарячої лінії 112, реалізація проєкту "Смарт Запоріжжя", запровадження нових цифрових державних сервісів тощо. Серед основних завдань також – забезпечення сучасного, якісного та водночас доступного медичного обслуговування населення області, розвиток спорту, освіти та культури, підтримка соціальних ініціатив.

Читайте також: Уряд погодив звільнення керівника Запорізької ОДА та призначення нового

Тим часом на сайті глави держави вже з’явилися укази про звільнення Туринка з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації та призначення Боговіна.

Як повідомлялося, кандидатуру Боговіна погодили на засіданні Кабміну 20 травня. 50-річний бізнесмен зазначив тоді, що не має досвіду роботи на державній службі.

Віталій Боговін народився у Більмацькому районі, нині проживає у Запорізькому районі, в смт Сонячне. Має будинок у Греції та земельну ділянку і недобудований дім у Ялті. Згідно з даними декларації, останню нерухомість придбав у 2013 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-