На Київщині планують уп’ятеро скоротити кількість районів

На Київщині планують уп’ятеро скоротити кількість районів

Укрінформ
На сьогодні розглядають два варіанти нового адміністративно-територіального розподілу Київщини - з п’ятьма або шістьма районами.

Про це на брифінгу заявив тимчасовий виконувач обов'язків голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжуємо разом з громадами області обговорювати принципи нового районування Київщини. Наразі Київська область, як і решта областей країни, знаходиться у процесі адміністративної реформи, а саме: укрупнення районів. Замість 25-ти, які зараз діють в області, планується створити уп'ятеро менше, що має зменшити чиновницький апарат та витрати на нього... На сьогодні розглядають два варіанти нового адміністративно-територіального розподілу Київщини: з п’ятьма або шістьма районами", - сказав Володін.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, для чого оптимізують райони

Він пояснив принцип, за яким їх визначатимуть. Ця методика затверджена Міністерством розвитку громад та територій. До уваги беруть одразу кілька факторів. "Це мають бути міста районного значення з населенням понад 50 тис. осіб. Вони мають знаходитись не ближче як за 30 км до Києва. Віддаленість підпорядкованих населених пунктів: не більше 60 км від райцентру тощо", - поінформував керівник ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-