У Франківську вшанували поліцейських, які загинули на горі Карачун

У Франківську вшанували поліцейських, які загинули на горі Карачун

Укрінформ
В Івано-Франківську вшанували правоохоронців, які загинули 6 років тому на горі Карачун. Шестеро з них були з Прикарпаття.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

«Сьогодні вшановуємо пам'ять загиблих біля гори Карачун. 6 років тому бойовики збили гелікоптер з поліціянтами, що прямували на ротацію. Серед загиблих військових - 6 з Івано-Франківщини: Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк, Віктор Яков’як і Володимир Шарабуряк. Ви продовжуєте тримати для нас небо!», - наголосив Марцінків.

29 травня 2014 року бойовики з ПЗРК збили український гелікоптер Мі-8, який належав Національній гвардії України. Він впав над Слов’янськом. Вертоліт мав доставити на гору Карачун продукти, воду, бронежилети українським військовим. Тоді загинули 12 правоохоронців, в тому числі генерал Сергій Кульчицький.

Читайте також: Військові на Донеччині вшанували пам'ять загиблих побратимів

Ще через кілька днів, 6 червня, на блокпосту на виїзді з міста Слов’янськ загинув Михайло Шемегінський. Його і шестеро загиблих на горі Карачун правоохоронців з Прикарпаття поховали у Меморіальному сквері Івано-Франківська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-