На Волині правоохороці повернули державі пам’ятки архітектури

На Волині правоохороці повернули державі пам’ятки архітектури

Укрінформ
У Волинській області суд задовольнив позов прокуратури та повернув державі пам’ятку архітектури національного значення - келії монастиря піарів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

"Господарський суд Волинської області задоволив позов Маневицької місцевої прокуратури Волинської області в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любешівської селищної ради та зобов’язав господарське товариство звільнити частину приміщення пам’ятки архітектури національного значення – келій монастиря піарів, яку підприємство використовує незаконно", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нові туристичні маршрути покажуть всі пори року на Волині

Прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання, без попереднього погодження Міністерством культури України факту передачі у користування приміщень пам’ятки для зайняття підприємницькою діяльністю та укладення договору оренди й сплати коштів до бюджету, розмістив у приміщенні монастиря ХVІІ ст. у селищі Любешів заклад громадського харчування й кондитерський цех.

Зазначається, що у суді прокурори домоглися звільнення підприємством приміщення об’єкта культурної спадщини вартістю 4 мільйона гривень та повернення його державі.

Читайте також: У Калуші презентували проєкт реконструкції ратуші

Піари - католицький чернечий орден, який займається навчанням юнацтва. Піари прославилися у другій половині XVIII століття, коли вони очолювали колегії і семінарії і були професорами відомих університетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-