На флагштоці біля Дніпропетровської ОДА активісти підняли червоно-чорний прапор

На флагштоці біля Дніпропетровської ОДА активісти підняли червоно-чорний прапор

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Дніпра, біля обласної держадміністраці та обласної ради, під гімн Української повстанської армії активісти підняли червоно-чорний прапор.

Про це повідомляє кореспондент Укріформу.

У Дніпрі на площі перед будівлями Дніпропетровської обласної державної адміністрації та обласної ради група активістів встановила флагшток, на якому під гімн УПА було піднято червоно-чорний прапор - символ визвольної боротьби українського народу за незалежність.

На урочистості були присутні близько двох сотень активістів та небайдужих городян.

На флагштоці біля Дніпропетровської ОДА активісти підняли червоно-чорний прапор / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Після підняття прапора відбувся мітинг. Люди говорили, що під цим прапором нині на передовій воюють з російськими окупантами українські бійці. “Вони вважають його своїм, поряд із жовто-блакитним. І якщо на жовто-блакитний потрапляє кров, то він стає червоно-чорного кольору”, - говорили виступаючі.

Урочисту подію благословили священники ПЦУ, освятивши флагшток та прапор.

Читайте також: Запоріжжя та Житомир долучились до акції "Стоп реванш"

Як повідомлялось, 23 квітня невідомі зняли червоно-чорний прапор з ракети, розташованої поблизу хабу "Медіапростір", також відомого як Парк ракет. Тоді колишній народний депутат, керівник “Руху опору капітуляції” у Дніпрі Андрій Денисенко заявляв, що прапор зірвали за вказівкою голови Дніпропетровської обласної ради. Удруге червоно-чорний прапор зірвали зі штабу “Руху опору капітуляції” - приміщення “Медіапростору" у травні. Обласна влада каже, що не проти прапора, але для його встановлення на певному місці потрібні ще й громадські слухання. Активісти не стали чекати і самостійно встановили спершу фундамент, а потім і флагшток з прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-