Київщина з 26 травня пом'якшує карантин

Київщина з 26 травня пом'якшує карантин

Укрінформ
Київська область з 26 травня послаблює карантинні обмеження.

Про це на брифінгу заявив т.в.о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із завтрашнього дня, 26 травня, у Київській області карантин пом'якшено. Це означає, що дозволені, але при чітко злагодженому контролі та дотриманні вимог, регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні. При цьому кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння", - наголосив Володін.

Він нагадав, що всього епідемічну ситуацію із захворюваності на коронавірус характеризують три показники: інцидентність, завантаженість ліжок, охоплення тестуванням.

Читайте також: У перший день роботи київське метро напівпорожнє

"На сьогодні у Київській області маємо наступні показники: інцидентність - 11,94, завантаженість ліжок - 19,03%, середня кількість ПЛР-тестувань - 19,34. Цифри ці отримали рано вранці та оперативно провели засідання комісії ТЕБ і НС", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 20 травня ухвалив рішення про перехід на адаптивну модель карантину з 22 травня до 22 червня. Цим документом передбачене послаблення або припинення протиепідемічних заходів на території регіонів на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Щоб область могла переходити на адаптивну модель, там має бути витримано три критерії щодо ситуації з захворюваністю на COVID-19: показник інцидентності - середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення має складати менше 12 осіб; завантаженість ліжок у закладах для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 повинна бути менше ніж 50%; кількість проведених тестів (ПЛР та ІФА) має становити більше ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Станом на 25 травня в Україні лабораторно підтверджено 21 245 випадків COVID-19. За добу - 259 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-