Правоохоронці ліквідували контрабандний канал ввезення прекурсорів

Правоохоронці ліквідували контрабандний канал ввезення прекурсорів

Укрінформ
Правоохоронці ліквідували контрабандний канал ввезення в Україну прекурсорів під виглядом спортивного харчування.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 повідомлено про підозру мешканцю м. Дніпро в організації контрабандного ввезення в Україну авіаційним шляхом прекурсорів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, громадянин упродовж 2019 року особисто та за участі кур’єрів ввозив з Єгипту до України значні партії "псевдоефедрину" - прекурсору, який використовується для виготовлення психотропних речовин.

Читайте також: На Закарпатті блокували масштабну контрабанду лісу до Євросоюзу

Прекурсори ввозилися під виглядом спортивного харчування у спеціальних ємкостях та в банках з-під кави. За оперативними даними, учасники схеми щомісяця поставляли в Україну до 10 кг "спортивного харчування".

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Заходи з встановлення інших осіб, причетних до злочину, тривають", - зазначають в ОГП.

Читайте також: На Закарпатті зі стріляниною зупинили авто контрабандистів

Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського управління поліції ГУ НП у м. Києві за підтримки Державної прикордонної служби України та під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-