У Раді обговорили перспективний план Одещини, включно з Болградським районом

У Раді обговорили перспективний план Одещини, включно з Болградським районом

Укрінформ
Члени Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування провели зустрічі з повноважними представниками ряду місцевих громад і додатково обговорили питання, пов'язані з підготовкою до розгляду Кабміном проєкту Перспективного плану формування територій громад Одеської області.

Про це у п'ятницю повідомив Укрінформу голова Комітету ВР Андрій Клочко.

"Ми переконалися, зокрема, що при розробці проєкту Перспективного плану формування територіальних громад Одещини були враховані думки жителів і депутатів сільрад Болградського району, які висловилися за створення п'яти ефективних, фінансово спроможних ОТГ - Болградської, Кубейскої, Городненської, Криничненської та Василівської", - зазначив Клочко.

За його словами, люди приймали рішення з дотриманням принципів і положень Європейської хартії місцевого самоврядування, яку ратифікувала Україна, а також Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» і реформи децентралізації влади.

Напередодні затвердження Кабміном планів формування територіальних громад областей голови сільрад Криничного, Василівки, Голиці, Калчева, Городнього та інші повноважні представники громад Болградського району Одещини також зустрілися з лідером партії «Слуга народу» Олександром Корнієнком, щоб висловити стурбованість з приводу прийнятої 20 травня парламентаріями Болгарії декларації, що стосується адміністративно-територіальної реформи в Україні. Зокрема, висловленої вимоги не розділяти на п'ять територіальних громад Болградський район Одеської області в процесі адмінреформи.

Читайте також: У Болгарії вимагають не розділяти Болградський район Одещини під час адмінреформи

Як повідомляв Укрінформ, 20 травня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив, що в Україні поки що не затверджені перспективні плани формування територіальних громад трьох областей, зокрема Запорізької, Львівської та Одеської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-