Суд оштрафував двох учасників сутичок у Нових Санжарах

Суд оштрафував двох учасників сутичок у Нових Санжарах

Укрінформ
Двом учасникам блокування транспорту в Нових Санжарах, які тракторами перегородили дорогу автобусу з евакуйованими з Китаю особами, суд призначив штрафи у 850 грн.

Про це повідомляє прокуратура Полтавської області.

"Новосанжарський районний суд Полтавської області затвердив дві угоди про визнання винуватості, укладені між процесуальним керівником у кримінальних провадженнях та учасниками масових заворушень, що відбулися в Нових Санжарах. Вироками суду двоє жителів Новосанжарського району визнані винними у блокуванні транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, тобто за ч. 1 ст. 279 КК України. Окрім цього, кожному з них призначене покарання у виді штрафу, а саме: 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вказані особи, усвідомлюючи свої дії, залишили два трактори на проїзній частині дороги, заблокувавши таким чином рух громадського та іншого транспорту.

Читайте також: Десятьом учасникам сутичок у Нових Санжарах оголосили підозри

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого літаком з китайського міста Ухань евакуювали 45 громадян України та 27 іноземців. Після огляду і прикордонного та митного контролю автобуси з евакуйованими вирушили в Нові Санжари на Полтавщині для обсервації у медичному центрі Нацгвардії.

Однак місцеві жителі перекрили дорогу, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю. У сутичках між протестувальниками та правоохоронцями постраждали дев'ятеро поліцейських та один цивільний. Правоохоронці затримали 24 учасників заворушень. Згодом усіх, крім одного, відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-