В Одесі мешканці одного з будинків бояться повторення ситуації з обвалом будівлі 18 травня

В Одесі мешканці одного з будинків бояться повторення ситуації з обвалом будівлі 18 травня

Фото
Укрінформ
Мешканці будинку №16 по вулиці Пишонівській в ​​Одесі публічно звернулися до міської влади - не допустити обвалу їхнього будинку, як це сталося 18 травня по сусідству - на вулиці Торговій, 20.

Тривожне повідомлення мешканці розмістили на сторінці групи "Одеський край" в Facebook.

"Ризикуємо повторити долю Торгової, 20. Швидкими темпами наш будинок «іде на дно»: численні тріщини, з якими мешканці борються щороку, вогкість, постійний тріск стін і багато інших неприємних, страшних провісників обвалення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, з фасаду будинку вже впав величезний камінь, який тільки дивом не зачепив маленьких дітей, які на той момент знаходилися у дворі. За даними ЖКС, "будинок рахується то старим, то аварійним".

Мешканці будинку №16 по вулиці Пишонівській в ​​Одесі публічно звернулися до міської влади / Фото: Одеський край

Мешканці також звернули увагу, що поруч - руїни будинку №14, які знаходяться в метрі від них, де постійно відбувається обвалення великих каменів, і фасад, який залишився, у будь-який момент може впасти. "Також будівництво поруч багатоповерхівок пришвидшили темпи осідання й руйнування нашого будинку", - скаржаться люди.

Читайте також: В Одесі фірма-забудовник розселила у двох готелях мешканців будинку, який обвалився

Тим часом, рятувальники ДСНС продовжують розбір завалів чотириповерхового будинку №20 по вулиці Торговій. Зокрема, за допомогою автокрану ведуться роботи по демонтажу аварійної частини покрівлі та будівлі з боку внутрішнього двору, а також проводяться роботи по розчищенню зруйнованих конструкцій з території котловану.

Всього до виконання робіт залучено 16 одиниць техніки та 94 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня на засіданні Одеського міськвиконкому обговорено ситуацію з надання допомоги 44 мешканцям будинку №20 по вулиці Торговій, що частково обвалився. Зокрема, 35 мешканців відселено до готелів «Вінтаж» та «Одеський дворик» за рахунок забудовника, поки не буде завершено експертизу причин часткового обвалення будівлі. Ще 9 осіб відмовилися від поселення у готелях - тимчасово проживають у родичів або друзів.

Читайте також: Обвал будинку в Одесі: рятувальники розчищають зруйновані конструкції

Мер міста Геннадій Труханов віддав розпорядження керівникам профільних міських служб та юридичному департаменту провести інвентаризацію будівель старого житлового фонду міста та визначити серед них ті, які знаходяться в явно аварійному стані; скласти список тих квартир, яким загрожують обвали, і почати відселяти жителів. Вирішувати питання житла для цих людей потрібно буде за рахунок зміни взаємин з великими компаніями-забудовниками, яким міськрада виділяє земельні ділянки під реалізацію їхніх проектів.

Фото: facebook/Одеський край

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-