Перший із п’яти запланованих на Донеччині стадіонів відкрили у Краматорську

Перший із п’яти запланованих на Донеччині стадіонів відкрили у Краматорську

Велике будівництво
Укрінформ
У Краматорську відкрили перший з п’яти стадіонів у рамках національної програми «Велике будівництво», загальна вартість проєкту - 18 млн 722,3 тис. грн.

Про це повідомляє Донецька ОДА.

«У місті Краматорськ відбулося відкриття нового футбольного стадіону, що розташований у парку культури та відпочинку «Сад Бернацького». Спортивний об’єкт став першим із п’яти в Донецькій області, що заплановано звести протягом 2020 року в рамках програми «Велике будівництво», започаткованої Президентом України Володимиром Зеленським», - ідеться у повідомленні.

У Краматорську відкрили стадіон / Фото: dn.gov.ua

Зазначено, що фінансування робіт, які тривали з серпня 2019 року року, здійснювалося коштами державного бюджету, з яких 50% – субвенція на соціально-економічний розвиток Краматорська. Загальна вартість проєкту становить 18 млн 722,3 тис. грн.

Новий стадіон являє собою манеж із металевим каркасом, на який натягнутий тент з полівінілхлориду. Всередині – футбольне поле зі штучним покриттям розміром 60х40 метрів з освітленням, що дозволить цілорічно проводити тренувальний та змагальний процес.

В ОДА підкреслили, що це поле відповідає стандартам Української асоціації футболу стосовно футбольних турнірів будь-якого рівня для дітей до 12 років.

Читайте також: Вінницький спорткомплекс реконструюють за 40 мільйонів

Як повідомлялося, загалом у рамках програми Президента України «Велике будівництво» на території Донецької області мають відкрити п’ять нових стадіонів у чотирьох містах. Так, у Селидовому та Слов’янську заплановано реконструкцію стадіону «Шахтар» та стадіону імені Юрія Скиданова відповідно, а у Волновасі зведуть спортивну споруду «з нуля». Для реалізації цих проєктів передбачено кошти державного та місцевих бюджетів, загальний обсяг фінансування на 2020 рік становить 132,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-