У Харкові відбулося святкове авіашоу

У Харкові відбулося святкове авіашоу

Укрінформ
Авіашоу, присвячене Дню Перемоги над нацизмом, улаштували у небі над містом пілоти Харківського аероклубу.

У ньому взяли участь три літаки Л-29, які стартували з аеродрому «Коротич», повідомляє Харківська міськрада.

«За задумом, у районі Меморіалу Слави ми планували намалювати в небі цифру 9, але нам завадили низькі хмари, до того ж над усім містом йшли дощі. Тому ми вирішили просто двічі пролетіти над Меморіалом. А ось над сквером «Стрілка» нам пощастило - погода дозволила зробити гарний розпуск, тобто коли літаки з енергійним набором висоти починають розходитися в різні боки. З димами, увімкненими фарами такі елементи над Харковом були виконані вперше», - розповів ведучий пілотажної групи Сергій Філатов.

За його словами, місце для віражів було обрано не випадково: «Багато харків'ян вирішили відвідати комплекс, аби віддати данину пам'яті загиблим під час Другої світової війни».

Читайте також: У Харкові активісти запалили свічки на акції "Перша хвилина миру"

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня у Харкові відбулося одразу чотири святкові автопробіги, у тому числі за участі ветеранів АТО та клубу ретротехніки.

Ветеранський автопробіг зібрав під прапором України пів сотні машин, які проїхали з площі Свободи до приміського меморіального комплексу «Висота маршала Конева». Там його учасники вшанували пам'ять загиблих за батьківщину, скандуючи патріотичні гасла.

Фото: city.kharkov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-