Уряд перерозподілив чотирьом областям субвенцію для виплати зарплат учителям

Уряд перерозподілив чотирьом областям субвенцію для виплати зарплат учителям

Укрінформ
Кабмін ухвалив перерозподіл освітньої субвенції з держбюджету для недопущення виникнення кредиторської заборгованості з виплати зарплат працівникам закладів середньої освіти Івано-Франківської, Полтавської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту акта, перерозподіл обсягу освітньої субвенції здійснюється з метою забезпечення у видатках на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти та не допустити заборгованості з таких виплат.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів із 6 травня розпочав реалізацію програми щодо виплати фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої, другої групи платників єдиного податку, виплату на дітей до 10 років.

Читайте також: Заклади освіти не відкриються до 1 вересня - Ляшко

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, йдеться про підтримку в умовах карантинних обмежень сімей малих підприємців, які виховують дітей. Підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування і належать до першої, другої групи платників єдиного податку, можуть скористатися можливістю отримати фінансову допомогу на кожну дитину до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-