У Харкові зацвіла алея сакур

У Харкові зацвіла алея сакур

Фото
Укрінформ
Алея сакур, заснована у 2017 році з нагоди 25-річчя партнерства Японії з Україною, зацвіла у Центральному парку культури та відпочинку імені Горького у Харкові.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів прессекретар КП "Центральний парк культури і відпочинку імені Горького" Андрій Кравченко.

"На алеї, яка з'явилася тут три роки тому - у Рік Японії в Україні і заснована з нагоди 25-річчя партнерства між країнами, зацвіли сакури. Свого часу офіційні представники Японії подарували Харкову 80 саджанців цих дерев. Пізніше ще 16 були висаджені харків'янами в рамках акції "Посади дерево". Зараз розквітли дерева в одній половині алеї, далі з кожним днем почнуть розквітати все нові і нові дерева", - зазначив Кравченко.

Читайте також: "Дерево Іуди", тюльпани і магнолії: у Запоріжжі зацвів ботсад

За його словами, в Японії квітуча сакура символізує мінливість буття - згідно зі старовинною японською легендою, звичай милування цвітінням сакури продовжує життя до ста років.

У Харкові розквітла алея сакур / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

"Рожевий колір в Японії, а також в Кореї та Китаї - це символ свята весни, пробудження природи, життя. Крім того, японська сакура - традиційний символ жіночої молодості та краси. Зображення квітки п'ятилисника символізує п'ять головних побажань - вдачу, благополуччя, довголіття, радість і мир", - пояснив прессекретар, додавши, що наразі через карантин милуватися квітами можна тільки через екрани гаджетів.

Якщо погода сприятиме, то цвітіння всіх дерев триватиме до середини травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-