Директор Глухівської міської лікарні оголосив голодування

Директор Глухівської міської лікарні оголосив голодування

Відео
Укрінформ
На Сумщині директор комунального некомерційного підприємства "Глухівська міська лікарня" Анатолій Кіяшко через недофінансування закладу оголосив голодування.

Про це він повідомив у зверненні, поширеному в соцмережі Facebook телерадіокомпанією "Глухів".

"На сьогодні ми зіткнулися з проблемою: Глухівська лікарня не може укласти угоду з НСЗУ на фінансування в повному обсязі нашого закладу. Відтак не вистачає грошей на зарплату медпрацівникам. За півтора останніх місяці я зроби все, що було в моїх силах, звертався за допомогою в різні інстанції, але безрезультатно. У зв’язку з цим з сьогоднішнього дня я оголошую голодування. Вона триватиме доти, доки колектив не отримає заробітну плату", - заявив Кіяшко.

За його словами, недофінансування пов’язане з тим, що закралася помилка до відправлених НСЗУ статистичних даних про кількість людей, яких проконсультували, пролікували і яким зробили операції у Глухівській лікарні за 2018 рік.

"Ці всі статистичні дані чомусь пішли до НСЗУ не за повний рік, а за квартал. Глухівська лікарня неодноразово повідомляла НСЗУ про помилку у статистиці, але до цього часу її ніхто не виправив. Через це лікарня отримала кошти від НСЗУ не в повному обсязі, а лише на три місяці у сумі 867 тисяч гривень", - наголосив Кіяшко.

Читайте також: МОЗ планує залишити лікарням фінансування на рівні 2019 року

Він додав, що в Національній службі здоров’я України обіцяють за 2-3 дні виправити помилку, і працівники лікарні отримають гроші на зарплату. Однак доти, доки кошти не надійдуть на рахунок, директор обіцяє голодувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-