ОДА хоче через суд скасувати пом'якшення карантину в Черкасах

ОДА хоче через суд скасувати пом'якшення карантину в Черкасах

Укрінформ
Черкаська ОДА підготувала позов до суду, з вимогою скасувати рішення міськвиконкому обласного центру про послаблення карантину.

Відповідну інформацію розміщено на сайті Черкаської ОДА.

«Черкаська обласна державна адміністрація підготувала позов до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування рішення Черкаського міськвиконкому щодо послаблення карантину на території м. Черкаси. У заяві йдеться про скасування рішення як такого, що суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14  від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України)», - зазначається в повідомленні.

Також указується, що водночас Черкаська ОДА подала заяву про призупинення дії рішення Черкаського МВК до розгляду справи по суті, «щоб не допустити розповсюдження COVID-19 та убезпечити громадян».

Читайте також: Головний санлікар Черкащини - проти дочасного виходу з карантину в обласному центрі

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків і ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-