Журналіст назвав мера Черкас

Журналіст назвав мера Черкас "політичним флюгером" у ситуації з карантином

Відео
Укрінформ
Журналіст Олексій Братущак вважає мера Черкас Анатолія Бондаренка «політичним флюгером», який змінює свою позицію щодо карантину  залежно від політичних обставин.

Про це Братущак написав у Facebook.

Журналіст зокрема нагадав, що ще 1,5 місяці тому, коли в Черкасах не було жодного інфікованого COVID-19, Бондаренко закликав ввести суворий карантин, однак сьогодні, коли зафіксовано близько 300 хворих, – він його різко пом'якшує.

«Ах, як мер Черкас у своєму зверненні розпинає Зеленського! Просто герой! Подивіться відео, ви його точно не бачили. Бо це відео пан Бондаренко записав півтора місяця тому. І тоді він був головним адептом жорстких заходів у рамках карантину», - пише Братущак.

При цьому він цитує слова мера Черкас: «Звертаюся до правоохоронних органів. Я попросив би вас жорсткіше діяти в даній ситуації. Час прийшов. Тому що та демократія, яка відбувається зараз, вона ні до чого хорошого не призведе. Ви бачите події, які сталися у Китаї. Тільки жорсткі заходи карантину фактично перемогли епідемію».

«Парадокс, як змінилася людина... Коротше, ніякий він не герой. А так, черговий політичний флюгер», – вважає Братущак і нагадує скандальне висловлювання Бондаренка з приводу радянського диктатора Йосипа Сталіна.

«І ще. «Черкаси будуть чинити опір», - каже мер Зеленському у черговому звернені. І згадує Хмельницького та Шевченка. Патріот. Ага... А міг же повторити свій крилатий вислів з 2018-го: "Я жалкую, що я живу не при Сталіні. Я б вас розстріляв». Хоча тут треба порадіти, що мер Черкас таки живе не при Сталіні. Бо за його витівки розстріляли б саме його», - пише журналіст.

Читайте також: Головний санлікар Черкащини - проти дочасного виходу з карантину в обласному центрі

Як повідомлялося, 30 квітня міськвиконком Черкас пом'якшив карантин у місті. 1 травня поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень усупереч рішенню уряду.

Тим часом депутат Черкаської міської ради від партії «Європейська солідарність» Олександр Радуцький наголосив: «Влада міста не забезпечила всім необхідним обладнанням та препаратами медичні заклади Черкас для боротьби з коронавірусом. Як приклад, це спалах вірусу в Третій міській лікарні. Можливість тестування в місті відсутня за технічних причин. Тому реальну картину ніхто не знає».

Радуцький висловив переконання, що Бондаренко вже розпочав виборчу кампанію.

«Йому дуже потрібні кошти. Скасувавши карантин, він сподівається зберегти 100 млн гривень, відмовившись закуповувати медичне обладнання для боротьби з вірусом. В місті відсутній аналізатор-ПЛР. Виявити хворого вкрай важко. Існуючий в обласній установі ламається кожний день, йому вже 11 років. Бондаренко пообіцяв очільнику області Роману Боднару закупити нові, але знову збрехав», – повідомив Радуцький.

При цьому депутат наголосив на необхідності дотримуватися всіх санітарних норм і правил та не порушувати умов карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-