Головний санлікар Черкащини - проти дочасного виходу з карантину в обласному центрі

Головний санлікар Черкащини - проти дочасного виходу з карантину в обласному центрі

Укрінформ
Головний санітарно-епідеміологічний лікар Черкаської області Людмила Кравченко вважає рішення міської влади Черкас про скасування карантинних обмежень передчасним.

Про це повідомляє 24 канал.

«Як головний державний санітарний лікар і як лікар-епідеміолог я вважаю, що зняття карантину та обмежувальних заходів наразі є недоречним. Тому що ми ще не вийшли на лінію плато для того, щоб цим керуватись і від чогось відштовхуватися», - наводить канал слова головного санлікаря області.

Як зазначається, Кравченко наголосила, що слід поступово виходити з карантину, як це роблять цивілізовані країни. Інакше Україна перетвориться на другий Китай.

«Я вважаю, що ми тримаємося на достатньому, задовільному рівні завдяки обмежувальним заходам, які було запроваджено своєчасно. Тому позицію міського голови Черкас я не підтримую як фахівець і як громадянин України. Вважаю, що це недоцільно та неправильно», – заявила Кравченко.

Читайте також: Послаблення карантину: Зеленський попередив про наслідки владу Черкас, яка "загубила календар"

Директор Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник теж переконаний, що  важливо не допустити різкого зростання захворюваності.

«Сьогодні лікарні справляються з ситуацією та є лікарні першої допомоги, які не вступали в роботу. Але рівень захворювання може йти в геометричній прогресії, коли різко збільшується кількість хворих і тих, кого треба госпіталізувати…Тому, звичайно, утримати все, що ми маємо, а саме стабільний незначний приріст, – вкрай важливо», – наголосив Дудник.

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків і ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Читайте також: Послаблення карантину у Черкасах: поліція почала перевірку на порушення санітарних норм

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-