Побитий у Харкові блогер почувається нормально - НСЖУ

Побитий у Харкові блогер почувається нормально - НСЖУ

Укрінформ
Журналіст, побитий у ніч на 2 травня на проспекті Науки у Харкові, де він знімав відеорепортаж про дотримання карантину, відмовився від юридичної допомоги Харківської обласної організації НСЖУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник організації Валерій Данюк.

"Про інцидент, що трапився пізно увечері 1 травня, мені стало відомо вранці 2 травня, і я відразу ж зв'язався з потерпілим. Це блогер Микита Книш, працює в ТОВ "Інформаційне агентство "Інформбюро", що видно з бейджика, який потрапив у кадр під час відеозйомки на місці події. Запропонував йому допомогу, але він відмовився, сказав, що вже написав заяву до поліції ", - заявив Данюк.

За його словами, у списках членів НСЖУ Микита Книш не значиться: "Однак у нього є службове посвідчення, і він має право виконувати редакційне завдання і здійснювати журналістську діяльність".

Читайте також: Напад на журналіста у Харкові: поліція відкрила справу

На своїй сторінці у Facebook Микита Книш написав, що зі здоров'ям у нього все гаразд: "Пара синців, жити буду. Абсолютно всі речі знайдено без поліції та інших силовиків. Швидше за все ця історія НЕ матиме продовження". До цього блогер додав, що не довіряє слідству обласної поліції, на його думку, "вони швидше спробують мене в чомусь обвинуватити, ніж допомогти".

Як повідомляв Укрінформ, увечері 1 травня на проспекті Науки в Харкові журналіст Микита Книш знімав сюжет про недотримання карантинних заходів і викликав на місце події поліцію для фіксації порушення: група молоді трималася купкою, і всі молоді люди були без масок. Наряд, який прибув на його виклик на місце події, не зафіксував порушення, пославшись на те, що вимоги карантину - це лише рекомендація. Після їх від'їзду невідомі побили журналіста і забрали його рюкзак.

Читайте також: Журналіста побили "мажори" після скарги у поліцію на порушення карантину

2 травня поліція відкрила кримінальну справу за двома статтями - ч. 2 ст. 187 (розбій) і ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство стосовно до журналіста) КК України, що передбачають покарання: позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото: telekritika

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-