Спалах на Одещині: у Подільську за добу зафіксували 55 випадків COVID-19

Спалах на Одещині: у Подільську за добу зафіксували 55 випадків COVID-19

Укрінформ
Голова Одеської ОДА Максим Куций піддав критиці владу Подільська через ігнорування карантинних заходів, що призвело до зростання захворюваності на COVID-19.

Своє обурення з приводу нехтування вимог карантину органами місцевої влади голова ОДА висловив на своїй сторінці у Facebook.

"Зухвале ставлення до карантину та нехтування санітарними правилами призводить до невтішних результатів. За добу на Одещині підтверджено коронавірус ще у 80 осіб. Станом на 3 травня всього зафіксовано 409 випадків захворювання", - зазначив Куций.

Він наголосив, що найбільші спалахи зафіксовані там, де населення й місцева влада легковажно ставилися до карантину і несерйозно сприймали загрозу епідемії. Зокрема, у Подільську - 178 випадків (55 за добу), в Одесі - 78 випадків (2 за добу) і в Біляївському районі - 53 випадки (11 за добу).

"Комісія з надзвичайних ситуацій неодноразово звертала увагу місцевої влади Подільська на необхідності посилення карантину та санітарних заходів, щоб убезпечити людей від загрози інфікування коронавірусом. У місті зараз працюють експерти медицини катастроф для контролю за ситуацією. Медики щодня ризикують своїм життям, аби надавати допомогу всім, хто її потребує", - наголосив голова ОДА.

Читайте також: Ланцюг зараження коронавірусом у Подільську вдалося розірвати - Одеська ОДА

Таких наслідків можна уникнути - треба лише суворо дотримуватися карантину та не поспішати з передчасним зняттям обмежень, підсумував Куций.

Як повідомлялося, станом на 3 травня в Україні підтверджено 11 913 випадків COVID-19, з них 502 протягом останньої доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-