Рятувальники досі гасять осередки тління під Чорнобилем та на Житомирщині

Рятувальники досі гасять осередки тління під Чорнобилем та на Житомирщині

Укрінформ
Лісові пожежі у Житомирській і Київській областях, зокрема у Зоні відчуження, локалізовані.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

"Станом на 7 год. 2 травня підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні окремих осередків тління торф’яників в осередках пройдених вогнем", - йдеться у повідомленні.

Для облаштування протипожежних розривів важкою інженерною технікою створено 1 тис. 59 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 203 особи та 64 одиниці техніки,з них від ДСНС 145 чоловік особового складу та 34 одиниці техніки.

Читайте також: Лісові пожежі у Житомирській і Київській областях локалізовані

Також повідомляється, що у Житомирській області станом на 7 год. 2 травня підрозділами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків тління лісової підстилки, пеньків та деревини. 

"Всього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 405 осіб та 75 одиниць техніки, з них від ДСНС 69 чоловік особового складу та 22 одиниці техніки", - додали у пресслужбі.

Як повідомлялося, пожежа у Зоні відчуження спалахнула 4 квітня. За даними Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗВ), в Чорнобильській зоні від пожеж постраждали 20 тисяч гектарів територій, з яких 30% становлять ліси.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-