Послаблення карантину у Черкасах: мер каже, що кримінальні справи його не лякають

Послаблення карантину у Черкасах: мер каже, що кримінальні справи його не лякають

Укрінформ
Мер Черкас Анатолій Бондаренко прокоментував рішення Черкаського виконкому щодо послаблення карантинних обмежень і заявив, що його не лякають жодні кримінальні справи.

Свою позицію він озвучив у відеозверненні до вищих посадовців країни та черкащан на своїй сторінці у Facebook.

"Ви знаєте, Черкаський виконавчий комітет прийняв рішення, чим дозволив будівельним магазинам, закладам побутового обслуговування населення працювати. Це рішення, зрозуміло, викликало бурхливу реакцію, починаючи від правоохоронних органів, закінчуючи СБУ, зрозуміло, що з Києва телефонували, все інше.

Я хочу сказати, що погрози на мою адресу стосовно відновлення кримінальних справ, переслідування мене та родини, відбуваються постійно, скільки себе пам'ятаю. Мене, міського голову, та нашу родину ніякими поновленнями кримінальних справ не залякати. В тому числі і з вищих посадовців нашої країни... Моє звернення я адресую високопосадовцям нашої країни. Дорогі мої друзі, у місті Черкаси є безліч справ, які не розкрито - починаючи від убивств і до більше 200 у рік заволодінь транспортними засобами. Потрібно розслідувати ці справи, а не те, що прийняв Черкаський виконавчий комітет", - заявив Бондаренко.

Він також зауважив, що в країні, яка переживає війну і пандемію, підхід до людей повинен бути рівним, незалежно від посад, які вони обіймають. На думку мера Черкас, Черкаський виконком просто відновив соціальну справедливість, оскільки будівельний гіпермаркет не надто відрізняється від маленького будівельного магазинчика, а люди повинні мати свободу вибору щодо цього.

Своє відеозвернення Анатолій Бондаренко записав разом з родиною. Мер Черкас також виклав у Facebook повістку про виклик на допит у якості свідка до слідчого, що надійшла на його ім'я.

Як повідомляв Укрінформ, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції та квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Читайте також: Послаблення карантину у Черкасах: поліція відкрила справу

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-