Одесити відновили флагшток із Державним Прапором на Куликовому полі

Одесити відновили флагшток із Державним Прапором на Куликовому полі

Фото
Укрінформ
Зусиллями ветеранів АТО та учасників волонтерського руху підтримки українських військовиків на площі Куликове поле в Одесі відновлено напередодні річниці 2 травня високий флагшток із Державним Прапором України, який було повалено невідомими зловмисниками.

Про це повідомляє волонтер і громадський діяч Наталія Кручиніна у Facebook.

"Встановлено щоглу під Державний Прапор на Куликовому полі. Опісля ми підраховували... кінцеву вартість, в яку все обійшлося (відновлення щогли, бетонного фундаменту та конструкції, яка запобігає закручуванню прапора - ред.). Враховуючи форс-мажорні обставини, в яких ми намагались встигнути повернути прапор на його місце до травня, кінцева вартість робіт та витратних матеріалів склала 60 тисяч 500 гривень", - звітувала перед громадськістю Кручиніна.

Волонтер додала: "55 тисяч гривень зібрали ми, ще 400 гривень надійшли після закінчення збору, а 500 гривень передала людина прямо на місці встановлення щогли, вражена красою прапора".

За словами Кручиніної, підготовчі роботи з відновлення флагштока на Куликовому полі тривали близько місяця, оскільки новий флагшток виготовлений з металу - на відміну від того, який повалили зловмисники. До того ж "поворотна" конструкція щогли передбачає, що Державний Прапор не буде її обвивати при сильному вітрі.

Читайте також: Проросійські рухи готували провокації у роковини трагічних подій в Одесі – СБУ

Частину коштів, зібраних патріотично налаштованими одеситами, буде використано "на закупівлю засобів захисту та дезінфекторів для вояків", що захищають суверенітет і цілісність України.

Як повідомлялося, 30 квітня співробітники СБУ запобігли спробі представників проросійського руху «Куликове поле» організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у роковини трагічних подій 2014 року. При обшуках в учасників злочинної групи правоохоронці виявили друковану продукцію, яка містить відверту антиукраїнську пропаганду. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 та ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. За їх результатами ухвалюватимуться відповідні процесуальні рішення.

2 травня 2014 року учасники одеського антимайдану напали в центрі міста на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «Самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, загинули кілька людей.

Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де спалили їх табір, а багато хто забарикадувався у Будинку профспілок. Сторони конфлікту закидали одні одних пляшками із запальною сумішшю та стріляли. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 48 учасників масових заворушень. 200 осіб з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-