У Хмельницькому запрацюють ринки й кавові кіоски

У Хмельницькому запрацюють ринки й кавові кіоски

Укрінформ
У Хмельницькому відкривають не тільки продуктові ринки, а й кіоски з продажу кави. Втім, усі вони мусять суворо дотримуватися карантинних вимог.

Про це повідомляє у Facebook пресслужба Хмельницької міської ради.

"З 1 травня у Хмельницькому запрацюють продуктові ринки... Крім цього, за рішенням штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, з 1 травня в місті дозволяється робота кавових кіосків", - йдеться у повідомленні.

У міськраді наголосили, що робота ринків контролюватиметься Держпродспоживслужбою і повинна відповідати вимогам, які визначив головний державний санітарний лікар країни. Щодо мобільних кав'ярень, то, якщо їх власники не зможуть забезпечити дотримання карантинних вимог, робота кіосків може бути знову припинена.

Читайте також: У Запоріжжі відкрилися два ринки

Комісія ТЕБ і НС міста також вирішила з 1 травня дозволити роботу кіосків з продажу преси, а з 12 травня - перукарень, салонів краси, косметологічних кабінетів. Для них також підготували особливі карантинні вимоги.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня Кабінет міністрів опублікував рішення щодо дозволу поновлення роботи ринків за умови дотримання протиепідемічних вимог.

Читайте також: Як відкриватимуть столичні ринки: у Кличка назвали умови

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Читайте також: У Луцьку знайшли альтернативу відкриттю ринків

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Станом на 9:00 підтверджено 10 861 випадок COVID-19, з них 455 протягом останньої доби. Зокрема хворобу підтверджено у 754 дітей та 2 154 медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-