Рівненщина отримала майже два мільйони для зарплат і надбавок для медиків

Рівненщина отримала майже два мільйони для зарплат і надбавок для медиків

Укрінформ
Майже 2 млн грн надійшло у Рівненську область для виплати медикам заробітних плат та 300-відсоткових надбавок тим, хто лікує хворих на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОДА.

«Рівненщина отримала майже 2 млн грн для зарплат і 300% надбавок для медиків. В області проведено детальний розрахунок надбавки для лікарів, які надавали медичну допомогу хворим із COVID- 19 в березні. Це Рівненська міська лікарня і Сарненська ЦРЛ. Для медиків цих закладів із субвенції виділено 1 млн грн і 950 тис. грн. Цих коштів достатньо, щоб виплатити зарплату і 300% надбавку для медиків першої хвилі», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що зараз в області очікують документи від Національної служби здоров’я України щодо оплати праці інших медпрацівників – первинної ланки, екстреної допомоги, лікарень вторинного і третинного рівня.

Читайте також: Ляшко: Пікового навантаження на систему охорони здоров'я немає

Як повідомляло агентство, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, коментуючи затримку із виплатою заробітних плат медикам, сказав, що «незважаючи на будь-які огріхи в управлінських рішеннях районних політиків, для нас важлива вчасна виплата заробітної плати медичним працівникам».

Він також повідомив, що певна заборгованість сформувалась через маніпулятивне ставлення у всі попередні роки місцевої влади до планування бюджетів лікарень.

Ляшко запевнив, що медики отримають 300% доплати за роботу з пацієнтами з коронавірусом разом із нарахуванням зарплати за квітень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-