На Дніпропетровщині будують сучасну криту арену для підготовки олімпійців

На Дніпропетровщині будують сучасну криту арену для підготовки олімпійців

Велике будівництво
Укрінформ
У Дніпрі біля легкоатлетичного стадіону «Олімпійські резерви» зводять «з нуля» сучасну криту арену. Шестиповерховий «гігант» матиме величезну залу для підготовки олімпійського резерву області та проведення змагань найвищого рівня.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко, поінформували у пресслужбі Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровщина заслуговує бути не тільки промисловою, а й спортивною столицею України. Наші спортсмени не раз доводили, що вони найкращі. Для них та підростаючого покоління чемпіонів будуємо у Дніпрі справжнє модернове «олімпійське містечко», – зазначив Бондаренко.

За його словами, там будуть тренуватись майбутні олімпійці, які представлятимуть Україну на міжнародній арені у різних видах спорту. А також проходитимуть змагання світового рівня.

Новий спорткомплекс на 413 місць зводять на місці пустиря. Вже готова «коробка» та каркас споруди, разом з покрівлею. Нині будівельники улаштовують інженерні мережі на комунікації. Виконують зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи, ставлять огорожу навколо стадіону. Фасад багатоповерхової тренувальної бази облицьовували високоякісною алюмінієвою плиткою. Встановили головну «візитівку» – величезні вікна-вітражі із загартованого скла, що не боїться ударів.

На першому поверсі буде зала з татамі. Борці займатимуться айкідо, дзюдо, боксом. Будівельники облаштують також буфет, тренажерну залу, роздягальні та душові для спортсменів, кімнати для тренерів, господарчі приміщення.

Читайте також: На понад 200 об’єктах вже розпочали роботи у рамках «Великого будівництва»

На другому поверсі з’явиться велика спортивна зала. Її площа – тисяча квадратних метрів. Там розташують 8 кортів для бадмінтону, сектори для гри в теніс, волейбол, баскетбол. Будуть і трибуни для глядачів.

На інших поверхах будівлі облаштують тренерські, суддівські, роздягальні та душові, приміщення адміністративного персоналу. Сауну, масажну, кімнати відпочинку і релаксації. В проєкті передбачили і зону для проведення допінг-контролю під час міжнародних змагань. Також благоустрій зроблять на території.

Як повідомлялося, в рамках проєкту «Велике будівництво» планується відремонтувати 4 тисячі кілометрів доріг державного значення, на що передбачено більше 85 млрд грн. Також цього року в Україні мають побудувати чи реконструювати 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів і придбати 100 шкільних автобусів.

Фото: adm.dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-