На підпільних винокурнях у кількох областях - обшуки у справі про фінансування тероризму

На підпільних винокурнях у кількох областях - обшуки у справі про фінансування тероризму

Укрінформ
Правоохоронці проводять обшуки в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора у Telegram.

"28 квітня 2020 року прокурори Офісу Генерального прокурора спільно з прокурорами Дніпропетровської та Кіровоградської регіональних прокуратур за оперативного супроводу СБУ та ДФС України проводять обшуки за місцем розташування об’єктів нелегального виробництва спиртової продукції в рамках кримінального провадження за фактом фінансування тероризму", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, обшуки проведено в Київській та Рівненській областях за місцем розташування підприємств, які здійснюють незаконне виготовлення алкогольних напоїв у великих промислових масштабах та не сплачують податки до державного бюджету.

Читайте також: СБУ викрила масштабне виробництво "палених" антисептиків

"Наразі виявлено бухгалтерську документацію, горілчану продукцію з підробленими акцизними марками та близько 100 тонн спиртової суміші", - відмітили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, у подальшому ця продукція реалізовується на території України, у тому числі на тимчасово окупованих територіях, а отриманий прибуток використовується для фінансування терористичних організацій ОРДЛО через формально законні юридичні особи.

"Частина співзасновників і фактичні бенефіціари цих підприємств - це особи, які перебувають в міжнародному розшуку, в тому числі за злочини, вчинені в період Революції Гідності, та переховуються від правоохоронних органів України на території терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" а також на території РФ", - повідомили у відомстві.

Крім того, деякі із згаданих осіб є "почесними громадянами та заступниками міністрів" терористичних організацій ОРДЛО.

Наразі слідчі дії тривають, вживаються заходи щодо встановлення осіб, які сприяли вказаній протиправній діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-