У Полтаві підприємцям-протестувальникам пообіцяли допомогу

У Полтаві підприємцям-протестувальникам пообіцяли допомогу

Укрінформ
У Полтаві, де, як і в багатьох містах України, пройшли акції протесту проти карантинних обмежень, міська влада пообіцяла підприємцям "працювати" з податковою заради зменшення податків на час пандемії, а також закликала користуватися онлайн-сервісом "Відкритий ринок".

Про це повідомив у Facebook в.о.міського голови Полтави Олександр Шамота.

"Працюємо з податковою, аби зняти єдиний податок з І групи підприємців, обговорюємо шляхи введення таких канікул для окремих підприємців ІІ групи", - зазначив Шамота.

Він також наголосив, що наразі на всіх комунальних ринках призупинено оплату «містових». На його думку, керівники приватних ринків теж мають скасувати плату за користування ринком на період карантину: для цього з них зняли податок на нерухоме майно та плату за оренду землі.

Крім того, Шамота нагадав, що в Україні почала діяти онлайн-платформа «Відкритий ринок», де кожен підприємець може безкоштовно зареєструватись і представити свій асортимент товарів для продажу їх онлайн через доставку. Проявивши гнучкість у цьому напрямку зараз, підприємець має змогу отримати додаткові шляхи збуту і заробітку в майбутньому, впевнений в.о. міського голови.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на сьогоднішньому брифінгу про стан боротьби з поширенням коронавірусу наголосив, що рішення про відновлення торгівлі на ринках приймаються централізовано, на рівні держави. Він пообіцяв, що це питання буде обговорюватися завтра під час відеоселекторної наради з Прем'єр-міністром.

Як повідомляв Укрінформ, у низці міст підприємці вийшли на акції, протестуючи проти карантинних обмежень та вимагаючи дозволити їм працювати.

В Україні з 12 березня 2020 року запроваджено карантин у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: Садовий просить уряд дозволити працювати продуктовим ринкам

Кабінет міністрів України 25 березня 2020 року запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території країни та продовжив карантин до 24 квітня.

На карантин закрито навчальні й торговельні заклади, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

22 квітня Кабінет міністрів України продовжив карантин до 11 травня.

Станом на 27 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9009 випадків захворювання COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти вже одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-