На Херсонщині лікарня отримала медобладнання завдяки грантовій програмі «Кусаноне»

На Херсонщині лікарня отримала медобладнання завдяки грантовій програмі «Кусаноне»

Фото
Укрінформ
На Херсонщині Новокаховська міська центральна лікарня отримала сучасне медичне обладнання за результатами участі у грантовій програмі «Кусаноне», що фінансується урядом Японії.

Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА.

"За результатами участі у грантовій програмі «Кусаноне», що фінансується урядом Японії, Центральна міська лікарня м.Нова Каховка отримала надсучасну ультразвукову діагностичну систему MyLab X5 загальною вартістю 2 294 937 грн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2018 році відділом управління проєктами Новокаховської міської ради спільно з Центральною міською лікарнею м.Нова Каховка підготовлено грантову заявку та подано на участь у програмі «Кусаноне» до Посольства Японії в Україні.

За умовами програми заявником може бути комунальна лікарня, яка діє в партнерстві з неприбутковою організацією, що має досвід реалізації проєктів. Партнером проєкту став Всеукраїнський благодійний фонд «Допомагати просто!».

30 січня 2020 року в м.Києві в резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні відбулась урочиста церемонія підписання шести грантових контрактів з благодійними та громадськими організаціями, які реалізовуватимуть проєкти в сфері охорони здоров’я та соціального захисту в рамках грантової програми. Новокаховська міська центральна лікарня стала одним з шести медичних закладів України, які отримала грантову підтримку.

Читайте також: У Тернополі триває масове тестування медиків

Обладнання, придбане для лікарні за умовами програми, буде використовуватись за призначенням не менше 5 років, а відповідні послуги надаватимуться пацієнтам на безоплатній основі. Апарат входить в рекомендований Міністерством охорони здоров'я табель обладнання для боротьби з COVID-19.

Заявки на участь у програмі «Кусаноне» можна подавати щорічно до 31 березня. Умови участі у грантовій програмі розміщено на сайті Посольства Японії в Україні.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-