У Тернополі триває масове тестування медиків

У Тернополі триває масове тестування медиків

Відео
Укрінформ
Масове тестування медичних працівників продовжується у Тернополі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Продовжуємо масове тестування на коронавірус лікарів первинної ланки медицини, працівників транспорту і священників. Минулого тижня ми отримали результати аналізів сімейних лікарів і медичних працівників, кондукторів і водіїв спецтранспорту. Тоді підтвердився один випадок коронавірусу серед медиків. Цього тижня тестування на коронавірус пройшли 257 педіатрів та іншого медперсоналу, які з ними працюють», - сказав Надал.

За його словами, уже відомі результати. COVID-19 виявили і підтвердили лабораторно за допомогою ПЛР-систем у чотирьох медиків та трьох інших працівники. Зараз лікарі визначають коло контактних осіб. Медики, у яких виявили коронавірус, почувають себе добре і перебувають вдома.

Сьогодні ж, як повідомили кореспонденту агентства у міському відділі охорони здоров’я, у трьох лікарнях Тернополя облаштували спеціальне обладнання для дезінфекції медиків, які надають допомогу хворим на COVID-19. Металева конструкція працює згідно із принципом туманостворення. Також обробляють костюми дезінфікуючим розчином.

Читайте також: Зеленський призначив голів трьох РДА

Як повідомляло агентство, за кошти бюджету тернопільської громади маже на 3,5 млн грн придбано засоби індивідуального захисту для медичних працівників.

За даними обласного лабораторного центру, станом на 16 квітня у Тернополі виявлено 21 жителя із коронавірусом, в області – 333 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-