У Запоріжжі обвалився перший поверх будинку - мешканців евакуювали

У Запоріжжі обвалився перший поверх будинку - мешканців евакуювали

Фото
Укрінформ
В Запоріжжі рятувальники евакуювали мешканців багатоквартирного будинку, де сталося руйнування конструкцій.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС в Запорізькій області.

«11 квітня о 12:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про надзвичайну подію у 3-поверховому житловому будинку на вул. Павлокічкаська в Заводському районі Запоріжжя. Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що відбулося руйнування конструкції будинку на першому поверсі у нежитловому приміщенні з подальшим обрушенням у підвал», - йдеться в повідомленні.

У Запоріжжі обвалився перший поверх будинку / Фото: ДСНС

Під загрозою опинилися мешканці 2 і 3 поверхів. Рятувальники евакуювали з осередку небезпеки 15 людей, решта, близько 40 людей - вийшли самостійно.

Читайте також: В Одесі обвалилася стіна триповерхового будинку

Бійці ДСНС огородили осередок небезпеки та контролюють місце надзвичайної події.

На місці працюють співробітники поліції та представники органів місцевої влади. Співробітники газової служби перекрили газопостачання для запобігання вибуху. Причина руйнування встановлюється. Ситуація контрольована. Постраждалих внаслідок події немає.

Наразі органами місцевої влади вирішується питання стосовно забезпечення мешканців будинку тимчасовим місцем проживання на час проведення аварійних робіт.

У Запоріжжі обвалився перший поверх будинку / Фото: Ольга Звонарьова. Укрінформ

За фактом обвалу перекриття першого поверху житлового будинку відкрито кримінальне провадження.

«Встановлено, що у триповерховому житловому будинку близько 100 кв. метрів перекриття першого поверху обвалилось у підвальне приміщення. Постраждалих немає. Евакуйовано 25 осіб. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні ГУ НП в Запорізькій області.

На даний час поліцейськими встановлюється коло осіб, які допустили аварію у житловому будинку. На місці події працюють керівництво і слідчо-оперативна група Заводського відділення поліції, працівники ДСНС.

Заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв розповів кореспонденту Укрінформ, що мешканців шести квартир, які знаходяться на другому та третьому поверхах у тому ж під'їзді, де стався обвал, тимчасово переселять до комунальних гуртожитків.

«Мова йде про переселення 6 родин — це близько 20 людей. Переселимо їх до гуртожитків, що знаходяться на вул. Патріотична, Дослідна та Історична», - сказав чиновник.

Будинок побудований у 1948 році. До переліку аварійних він не входив. За словами місцевих мешканців, у приміщенні, де сталася аварія, 20 років тому знаходилась дитяча районна бібліотека, потім її закрили.

Будинок відключили від електрики, газо та водопостачання. Наразі комунальники мають звести підпірну стіну, яку оглянуть рятувальники та правоохоронці. Після чого мешканців, які мають тимчасово виїхати з будинку, по одному пустять до квартир, аби вони забрали цінні речі та документи.

У тому, що сталося, люди звинувачують КП «Запоріжремсервіс», яке обслуговує будинок. Мовляв, воно не проводило жодних робіт в будинку. В мерії кажуть: робити висновки та шукати винних мають правоохоронці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-