На Вінниччині почав самостійно дихати дворічний хлопчик з COVID-19

На Вінниччині почав самостійно дихати дворічний хлопчик з COVID-19

Укрінформ
На Вінниччині у п’ятницю почав самостійно дихати дворічний хлопчик з COVID-19, який тривалий час перебував у тяжкому стані.

Про це на брифінгу сказав голова Вінницької ОДА Владислав Скальський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є хороші новини щодо наших пацієнтів. А саме, Павлик з Могилева-Подільського почувається значно краще. Сьогодні лікарі повідомляють, що він практично сам дихає, поступово відновлюється реакція нервової системи - він реагує на оточуючих. Маємо вже значне покращення його стану», - розповів Скальський.

Читайте також: У Вінниці від коронавірусу одужала 73-річна пацієнтка

Маленький пацієнт Могилів-Подільської окружної лікарні інтенсивного лікування– мешканець с. Борівка Чернівецького району, хлопчик з багатодітної сім’ї, де виховується п’ятеро дітей. Малюка віком 2 роки 7 місяців госпіталізували у тяжному стані близько двох тижнів тому. Увесь цей час він був підключений до апарату ШВЛ, годували дитину через зонд.

З дитиною позмінно цілодобово перебували троє лікарів, задля цього добровільно пішли на самоізоляцію дванадцять медиків лікарні.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків. На Вінниччині зафіксовано 199 випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-