СБУ впіймала на хабарі одного із керівників райвідділу поліції Житомирщини

СБУ впіймала на хабарі одного із керівників райвідділу поліції Житомирщини

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили на вимаганні хабарів виконувача обов’язків заступника начальника районного відділення ГУ Нацполіції Житомирщини та його спільника - адвоката.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Встановлено, що капітан поліції разом з адвокатом організували схему вимагання і отримання грошей від місцевих мешканців за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, у тому числі за керування авто у нетверезому стані. Такса за вирішення питання щодо анулювання провадження становила у середньому 10-12 тисяч гривень. Гроші, зі слів спільників, призначалися нібито для «залагодження питання» у суді. Співробітники спецслужби задокументували декілька фактів отримання фігурантами неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними СБУ, щомісяця зловмисники «закривали» до 10 адміністративних проваджень.

Правоохоронці затримали капітана поліції в одному з райцентрів Житомирщини одразу після отримання частини чергового хабаря.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для документування інших фактів отримання неправомірної вигоди фігурантами справи, додали в СБУ.

Фото: пресцентр СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-