Стрілянина у Дніпрі: фігурантів справи триматимуть під вартою

Стрілянина у Дніпрі: фігурантів справи триматимуть під вартою

Укрінформ
Дніпровським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 на рішення Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська, яким п’ятьом учасникам стрілянини було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Дніпропетровської області.

"Судом першої інстанції фігурантам справи було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, проте за апеляційними скаргами прокуратури вони триматимуться під вартою", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі області нагадали, що 24 лютого на перехресті вул. Титова та пр. Поля у Дніпрі, поблизу зупинки громадського транспорту, п’ятеро чоловіків, грубо порушуючи громадський порядок та наражаючи на небезпеку мешканців міста, розпочали стрілянину у бік один одного, використовуючи заздалегідь заготовлену зброю. Внаслідок таких дій троє учасників конфлікту отримали поранення.

Зловмисників затримано; їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).

Читайте також: На Вінниччині чоловік влаштував стрілянину, поранені четверо поліцейських

Раніше Укрінформ повідомляв, що правоохоронці затримали п’ятьох осіб, підозрюваних у причетності до стрілянини у Дніпрі. У ході спецоперації було проведено понад 20 обшуків та вилучено 6 автомобілів, на яких пересувались затримані. У поліції тоді наголошували, що конфлікт мав побутовий характер. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За хуліганські дії із застосуванням вогнепальної зброї всім учасникам конфлікту загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-