Вінницькі волонтери розпочали друкувати на 3D принтері розподільники для апаратів ШВЛ

Вінницькі волонтери розпочали друкувати на 3D принтері розподільники для апаратів ШВЛ

Фото
Укрінформ
Вінницькі волонтери розпочали друкувати на 3D принтері розподільники для апаратів ШВЛ, які дозволяють безпечно приєднувати до них кількох пацієнтів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат».

«3D друк vs Коронавірус . Лабораторія «Квадрату» приступила до друку розподільників для апарату штучної вентиляції легень. Рішення, що допоможе врятувати життя людей, котрі зараз не можуть бути під'єднані до апарату штучної вентиляції легенів», - йдеться у повідомленні.

Ініціатори 3D друку розподільників стверджують, що за допомогою пірнальної маски та кількох перехідників можна забезпечити під’єднання до одного апарату ШВЛ двох та більше пацієнтів у безпечний спосіб.

Повідомляється, що це пристосування для України розробили небайдужі інженери з компанії MAWI за допомогою багатьох своїх колег.

«Це рішення є цілком безпечним. Ми консультуємось по ньому із медиками. Цю технологію вже використовують у світі, зокрема в Іспанії та Чехії», - повідомляється у дописі.

Раніше волонтери Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» започаткували виробництво захисних щитків для медиків за допомогою 3D принтеру.

Читайте також: "Львівська політехніка" виготовляє на 3D-принтері захисні маски для лікарів

Станом на ранок 9 квітня 2020 року до Центру громадського здоров’я України надійшло 696 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 7901 повідомлення про підозру на COVID-19. Лабораторно підтверджено 1892 випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки. На Вінниччині зафіксовано 102 випадки корона вірусу.

Фото: facebook/Вінницький обласний молодіжний центр "Квадрат"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-