Миколаїв купує додаткове медобладнання для боротьби з коронавірусом на 27,5 мільйона

Миколаїв купує додаткове медобладнання для боротьби з коронавірусом на 27,5 мільйона

Укрінформ
Місто Миколаїв закуповує додаткове медичне обладнання для боротьби з коронавірусом – бюджетна комісія погодила використання раніше зарезервованих коштів у розмірі 27,5 млн грн.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення міської ради з посиланням на міського голову Олександра Сєнкевича.

«Міська влада має намір придбати для медичних закладів, які визначені опорними для лікування хворих на коронавірус, додаткове обладнання та засоби індивідуального захисту. В березні міська рада виділила для боротьби з коронавірусом 10,5 млн грн, які призначені для придбання засобів індивідуального захисту для медпрацівників, дезінфікуючих засобів, медичного обладнання. Також депутати зарезервували в бюджеті ще 27,5 млн.грн. Напрямки використання цих коштів мала визначити бюджетна комісія», - сказав Сєнкевич.

За його словами, 2 квітня депутати збиралися на позачергове засідання бюджетної комісії і погодили виділення бюджетних коштів.

Читайте також: У Миколаївському обласному краєзнавчому музеї шиють маски на раритетній машинці

Вони мають бути спрямовані на придбання 5 апаратів штучної вентиляції легень, 5 кисневих концентраторів, один рентгенівський апарат, 3 відеоларингоскопи, 5 ларенгоскопів, 2 каталки, 30 дозаторів лікувальних речовин, 10 електровідсмоктувачів рідини з легень, 100 мішків ручної вентиляції легень, 5 систем моніторингу фізіологічних показників пацієнта.

Також було запропоновано додатково придбати 1300 костюмів біологічного захисту, водонепроникних медичних фартухів, ізоляційних халатів, 10000 респіраторів, 5000 масок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-