Усі інфекційні лікарні Київщини забезпечені засобами індивідуального захисту - ОДА

Усі інфекційні лікарні Київщини забезпечені засобами індивідуального захисту - ОДА

Укрінформ
Експрес-тести для швидкого діагностування коронавірусу та засоби індивідуального захисту для медиків є в усіх інфекційних лікарнях Київської області.

Про це на брифінгу поінформував т.в.о. голови Київської ОДА Василь Володін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжуємо закуповувати експрес-тести, призначені для швидкого діагностування коронавірусу, та засоби індивідуального захисту для медиків. Можу з впевненістю сказати, що вони є в усіх інфекційних лікарнях. На перший час засобами індивідуального захисту забезпечені усі інфекційні лікарні", - сказав Володін.

Він повідомив, що чергова партія з Китаю надійде в область до кінця тижня. "Ми зараз працюємо, щоб кожен лікар мав усі необхідні засоби індивідуального захисту в достатній кількості", - зауважив Володін.

Читайте також: На Київщині поки не відкриватимуть продуктові ринки

Очільник ОДА зазначив, що область отримає свою частину з південнокорейської поставки, яка передбачається, це 100 тис. ПЛР-тестів.

Він також поінформував, що на Київщину з-за кордону повернулися 1182 особи, усі вони пройдуть обсервацію.

"Загалом у Київську область заїхали 1182 її жителі. Всі вони надали підписку, згоду на самоізоляцію. Відповідно, це покладає на них конкретні зобов'язання, яких вони мають дотриматися", - зазначив Володін.

Читайте також: Київщина отримала другу партію засобів захисту для медиків

За його словами, невиконання цих зобов'язань несе за собою відповідальність. "Контроль за дотриманням режиму самоізоляції покладається на правоохоронні органи", - додав голова ОДА.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних (4 за останню добу), 10 пацієнтів одужали. За добу було підтверджено 120 нових випадків. Найбільше інфікованих у Чернівецькій - 104, Тернопільській - 98, Івано-Франківській - 64 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-