Великдень вдома: мер Дніпра виступив з

Великдень вдома: мер Дніпра виступив з "карантинною" ініціативою

Укрінформ
Міський голова Дніпра Борис Філатов напередодні Великодня запропонував пекарям і підприємцям напекти пасок , які б священнослужителі централізовано освятили.

Про це повідомив Філатов на сторінці в Facebook.

"Шановні підприємці, які мають пекарні, дайте пропозиції щодо випічки пасок, ми опрацюємо ці пропозиції і будемо просити шановних батюшок освятити все, як годиться, але знову ж таки централізовано", - запропонував Філатов.

Водночас міська влада планує викупити у підприємців частину продуктових наборів.

"Ми викупимо частинуа продуктових наборів, організуємо логістику і постараємося силами мерії розвезти все, що треба за списками парафій, які складуть настоятелі та церковні старости", - написав міський голова.

Читайте також: Україна зупиняє пасажирський рух через кордон

Також він звернувся до священнослужителів з пропозицією скласти списки парафіян, яким треба повятити паски, яйця, кагор та інші продукти.

Він вважає, що поки є час, потрібно зайнятися цими питаннями централізовано.

Як повідомлялося, в Україні готують проєкт "Великдень вдома", який дасть змогу вірянам відсвяткувати Великдень вдома, уникнувши натовпу у церкві.

За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров'я України та обласних лабораторних центрів, всього в Україні підтверджено 418 випадків Covid-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-