На Донеччині створили центр координації дій волонтерів для протидії коронавірусу

На Донеччині створили центр координації дій волонтерів для протидії коронавірусу

Укрінформ
У Донецькій області створили центр координації дій волонтерів, які допомагають протидіяти поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Про це повідомляє Донецька ОДА.

«Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА створило обласний координаційний центр волонтерів на базі Донецького обласного дитячо-молодіжного центру. Центр створено з метою забезпечення ефективної координації дій волонтерів та ініціативних волонтерських груп, діяльність яких спрямована на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби Covid-19», - йдеться у повідомленні.

За словами керівника управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ОДА Лілії Золкіної, велика кількість волонтерів та громадських організацій готові долучитись до протидії поширенню коронавірусу в регіоні, багато хто вже допомагає особам похилого віку, людям з інвалідністю. Підприємці долучилися до процесу виготовлення індивідуальних засобів захисту. Але є певні питання, які волонтери не можуть вирішити самостійно – саме для цього створено центр, куди можна буде звернутись і разом розв'язувати такі питання.

Читайте також: На Донеччині визначили напрямки допомоги великого бізнесу в боротьбі з коронавірусом

«Центр також буде приймати звернення від людей, які мешкають у віддалених районах області, куди не можуть доїхати волонтери. Будемо вирішувати такі проблеми, перенаправляти звернення, передавати нашим координаторам у містах та районах», - наголосила Золкіна.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні підтверджено 310 випадків Covid-19, з них 5 летальних. 5 хворих одужали.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-