В Івано-Франківську розпочали експрес-тестування на Covid-19 хворих на пневмонією

В Івано-Франківську розпочали експрес-тестування на Covid-19 хворих на пневмонією

Укрінформ
В Івано-Франківських лікарнях розпочали швидке тестування на Covid-19, і в першу чергу -- хворих на пневмонію. Експрес-тести медики отримують щоденно.

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своєму сайті.

«Кількість уражених коронавірусом франківців продовжує зростати. З метою швидкої діагностики пацієнтам із підозрою на коронавірус проводитимуть експрес-тестування. З їх допомогою можна підтвердити чи спростувати підозру інфікування. Партії миттєвих тестів приходять у місто щоденно», - запевняє Марцінків.

Він зауважив, що першочергово на коронавірус тестують пацієнтів із пневмонією. Нині в Івано-Франківську констатують ріст цього захворювання. Станом на 27 березня у Центральній міській клінічній лікарні перебуває 42 пацієнти з пневмонією, у міській лікарні № 1 – 23, у дитячій – 10 пацієнтів і троє вагітних - у пологовому центрі.

Наразі, за інформацією мера, в лікарнях міста облаштовують відділи та палати для інфікованих. Головними залишається питання забезпечення медикаментами і засобами захисту лікарів.

«Насправді, головне забезпечити лікування. Для цього використовують потужні і дороговартісні антибіотики. Їх місто закуповує. Вчасне та правильне лікування дозволяє вберегти хворого від потреби у штучній вентиляції легень. Адже штучної вентиляції легень потребують вже складні випадки. Тому важливо не допускати таких», - зазначив мер і додав, що вже сьогодні медики очікують від МОЗ протокол лікування пацієнтів від коронавірусу.

Читайте також: На Херсонщині усіх вагітних та хворих на пневмонію протестують на коронавірус

Як повідомлялося, на Прикарпатті лабораторно підтверджено 24 випадки захворювання на Covid-19, з них три випадки – летальні. Учора в Івано-Франківську розпочали перші лабораторні дослідження на коронавірус.

Станом на ранок 27 березня в Україні підтверджено 218 випадків Covid-19, з них 5 летальних випадків. Одна людина одужала — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

25 березня уряд України ввів режим надзвичайної ситуації по всій території країни та продовжив карантин до 24 квітня.

У світі на ранок 27 березня коронавірусом інфіковано 533 015 осіб, із них 124 387 вилікувалися, 24 093 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-