Центром Харкова пройшов Марш жіночої солідарності

Центром Харкова пройшов Марш жіночої солідарності

Фото
Укрінформ
Піша хода "Марш жіночої солідарності", яка пройшла центром Харкова, зібрала пів тисячі прихильниць гендерної рівності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Жінки спочатку зібралися біля Палацу дитячої та юнацької творчості. В руках - плакати з написами: "Місце жінки всюди", "Мені не потрібен патріархат", "Не против мужчин, а за равноправие". Час від часу вони скандують: "Права жінок - права людини", "Вільна жінка - вільна країна", "Моє тіло - моє діло", "І хлопців, і дівчат гнітить патріархат".

Марш за права жінок у Харкові//Фото: В’ячеслав Мадієвський

"Ми проти гендерного насильства, расизму та сексизму, проти порушення прав жінок на працю та будь-яких проявів патріархальності в суспільстві. Наполягаємо на тому, що жінка завжди на часі", - пояснює мету ходи представниця громадської жіночої організації "Сфера" Ганна Шаригіна.

Читайте також: Іноземні дипломати взяли участь у Марші за права жінок у Києві

За її словами, цей марш - 5-й за рахунком у Харкові.

З площі Свободи учасниці маршу вирушили вулицею Сумською, щоб дійти до площі Конституції.

Вулиця Сумська на цій ділянці перекрита для автотранспорту. З обох боків ходи - посилені патрулі поліції, кінологи з пошуковими собаками, є й бійці Нацгвардії. Попереду колони - кілька спецавтомобілів поліції.

Навпроти пам'ятника Шевченкові хода зупинилася: два десятки активістів громадської організації "Традиції та порядок" виставили поперек вулиці стіл з ласощами, маючи намір, як вони кажуть, пригостити учасниць ходи та у такій формі повернути їх до традиційних цінностей. Вони розгорнули транспарант із написом "У вас товар - у нас купець", а також почали скандувати: "Традиція - сім'я - порядок".

Поліція швидко прибрала стіл і відтіснила активістів на тротуар. Учасниці ходи продовжили шлях до площі Конституції, де їх зустріли ті ж самі активісти, обійшлося без конфлікту.

Читайте також: "Повага - найкращий подарунок": у Києві проходить мітинг за права жінок

Порядок на акції, як підтвердили кореспонденту Укрінформу у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, забезпечували 500 силовиків.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні та світі сьогодні, 8 березня, відзначається Міжнародний жіночий день. У 1977 році Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції закликала всі держави проголосити відповідно до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, створювати сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок і для їхнього повного й рівноправного залучення до соціального розвитку. Це рішення ухвалили після закінчення Міжнародного року жінки (1975) і Десятиріччя жінок ООН (1976–1985), які раніше були проголошені Генеральною Асамблеєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-